Just nu vill jag bara baka med äpplen. Det känns som ett tydligt höst-tecken. Mitt senaste äpplebak är de här supergoda och saftiga äpplemuffinsarna med krispig crumble ovanpå.
Äpplemuffins
Du behöver:
25g smör
2 små äpplen
2 msk strösocker
1 tsk farinsocker
1/2 msk kanel
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl yoghurt
1 dl olja
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Crumble:
50 g kallt smör
1 dl havregryn
1/2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200grader.
– Mixa eller nyp ihop alla ingredienser till din crumble.
– Skär äpplena i ganska tunna skivor och lägg i en skål tillsammans med strösocker, farinsocker och kanel.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Vänd ner yoghurt och olja.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vanilj. Vispa lätt tills det inte finns några klumpar.
- Fördela smeten i muffinsformar, stick ner några äppleskivor i varje muffin och toppa med crumble.
- Ställ in i ugnen i ca 10 - 15 minuter beroende på hur stora muffins du gjort.
– ÄT! (Gott med vaniljglass till).
Måste nog bakas även hemma hos mig :-)
SvaraRadera