Jag ska börja med att säga att detta är typ det godaste jag någonsin ätit i efterrättsväg skapat av mig själv. Det var så jäkla gött så jag vet inte riktigt vad. Den här kokosmoussen är som jag sagt flera gånger innan typ min favoritefterrättsgrej på evigheter.
Så gillar du kokos är det bara att traska raka vägen ut i köket och skapa lite och sedan bjuda över någon fin person. Gillar du inte kokos men tycker karamelliserad ananas låter mumsigt kan du alltid servera den med lite grädde.
Kokosmousse:
2 dl creme fraiche
2 dl strösocker
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 dl kokos
2 dl grädde
Gör såhär:
– Vispa creme fraiche och strösocker i en bunke. Efter några minuter blir det fast och fluffigt, då har du vispat klart.
– Tillsätt vanilj och kokos och vänd om så det är blandat.
– Ställ in i kylen, gärna över natten eller i några timmar så kokossmaken hinner sprida sig. (Funkar utan också men smakar mer om den får stå ett tag).
– Vispa grädden, vänd ner i kokossmeten och vispa lite till med elvisp så den får en fin konsistens.
– Klart!
Karamelliserad ananas:
1 ananas
4 msk farinsocker
25 g smör
Gör såhär:
– Låt smöret smälta i en kastrull eller stekpanna.
– Lägg ner ananasen tillsammans med farinsockret.
– Låt sockret smälta över frukten samtidigt som du rör om försiktigt.
– Klart!
Servera när frukten är varm, då är det som godast.
Gud det låter helt fantastiskt!
SvaraRaderaBorde inte hittat hit för nu blev jag så sugen på allt gott du har recept på.
SvaraRaderaHit återvänder jag och lagt din blogg i mina bokmärken!
Cocosmousse... låter ju underbart!
Melodys matte
Anna! Det här låter så gott att jag svimmar. Har haft i min favoritlista i evigheter men i HELGEN! Då jäklar!
SvaraRaderaLetade efter efterrätter o hamnade här, vill bara säga att den är FANTASTISK GOD!! Min favorit nu......Gjorde lite typ havrecrunch o hade emellan, ser ut som det är det du har eller det är nått annat??
SvaraRadera