Den här tårtan gjorde jag för några år sedan. Men den funkar ju faktiskt lika bra nu med. Idén är i alla fall fortfarande lika fin. Istället för att baka en hel tårta med massa fyllningar och liknande så gör man sin favoritkaka men täcker den som en tårta. Tex Morotskaka. I detta fallet gjorde jag två bottnar och la samma frosting mellan som jag täckte med. Funkade finemang!
Du behöver:
2 ägg
1,5 dl råsocker
1 äpple
1 morot
2 dl yoghurt
50 g smält smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smöra två formar med löstagbar kant ca 20 cm i diameter. (Lite för tung smet för att köra i en form, lätt att den blir degig i mitten så rekommenderar att dela upp den i två).
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt rivet äpple och riven morot. vänd ner yoghurten och smöret.
- Blanda ner de torra ingredienserna och rör om så det inte finns några klumpar.
- Fördela smeten jämnt i formarna och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter tills kakan är färdig inuti.
Frosting:
200 g philadelphia
200 g mjukt smör
5-7 dl florsocker
skal från 1 citron
saft från 1/3 citron
Gör såhär:
- Vispa smöret i några minuter.
- Vispa ner Philadelphia, ca hälften av florsockret och citron.
- Tillsätt mer florsocker, lite i taget tills frostingen är ganska stel.
- När kakan svalnat lägger du ett tunt lager mellan kakorna och täcker den genom att spritsa ut frostingen med en stjärntyll.
Åh gud vilken tjusig!
SvaraRadera