måndag, april 30, 2012

Finsk hallonpannkaka

Ibland får man lyxa till frukosten lite. Och idag tyckte jag att det var ett ypperligt tillfälle att göra det. Har gått och funderat på den här pannkakan ett litet tag men inte haft tid att göra den. Så ÄNTLIGEN!
Och det var värt väntan. Den är supergod. Lite som en ugnspannkaka fast godare. Och hallon är ju alltid fantastiskt.
Det funkar nog fint att göra den med vilka bär man än vill. Nästa gång ska jag nog lägga ner lite blåbär också. Eller jordgubbar. Mums!



Jag gjorde pannkakan i en ganska stor pajform (ca 24 cm). Som jag bara la ner ett bakplåtspapper i för jag ville kunna ta ur den och lägga på en fin tallrik. Men om man inte ska ta upp den funkar det fint utan bakplåtspapper.



För 4 normala personer eller 2 väldigt, väldigt hungriga.

Du behöver:
5 dl mjölk
2 ägg
50 g smält smör
1 + 1 msk strösocker
0,5 msk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
en nypa salt
Hallon

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 225 °C.
– Ta fram en form och lägg ett bakplåtspapper på.
– Vispa allt utom hallonen och den extra matskeden socker.
– Häll ut i formen och fördela smeten jämnt. Den är ju rinnig men bakplåtspappret kan ställa till det lite.
– Fördela hallon jämnt över pannkakan (ta ganska många, det är ju gott) och strö över den sista matskeden socker.
– Ställ in i ugnen i 25–30 minuter.
– Ta ut och ät. Eller pudra lite florsocker och färska hallon på innan du äter upp den.


4 kommentarer:

  1. Fint! Bakgrunden till din blogg... vart hittar du den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Den har jag gjort själv.

      Radera
  2. Mums. så gott det ser ut. Beställer en sådan till frukost i morgon då, tack!

    Kram Malin

    SvaraRadera