fredag, juni 10, 2011

Jordgubbscupcakes

Hej svejs i jordgubbsskogen.

Gissa vem som har sommarlov?

Yes its true.


Firar detta med jordgubbscupcakes.



Frostingen blir lite halvlös om man lägger i färska jordgubbar. Det kan därför bli svårt att göra någon supersnygg spritsning. Fast jag tyckte inte det gjorde något att den blev lite lös. Men vill man ha den stelare är det bättre att inte ploppa i några jordgubbar utan bara ha dem som dekor.


Jordgubbsmuffins:
2 ägg
2 dl socker

1 dl rapsolja
1,5 dl yoghurt

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)

ca 10 färska jordgubbar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner olja och yoghurt. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver och vanilj. Blanda tills det inte finns några klumpar. Klicka ner i formar och stick ner en halv jordgubbe i varje muffin. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Frosting:
100 g mjukt smör
100 g philadelphia
3-5 dl florsocker
röd karamellfärg
1/2 dl hackade färska jordgubbar

Gör såhär: Vispa smör och philadelphia krämigt. Tillsätt florsocker lite i taget och vispa tills frostingen är lagom tjock. Droppa ner lite karamellfärg, vispa lite till och vänd ner jordgubbarna. Klicka eller spritsa på muffinsarna och dekorera med färska jordgubbar.

7 kommentarer:

  1. muuuuuums. det här måste jag baka!

    SvaraRadera
  2. Det där såg ju verkligen inte fel ut!

    SvaraRadera
  3. Anonym4:05 em

    Jag vill ha en nu och gott kaffe! mumsens! //din mama

    SvaraRadera
  4. Gud så gott de ser ut och va fina dom blev! Kram

    SvaraRadera
  5. Jag älskar dina cupcakes! Så himla söta! :D

    SvaraRadera
  6. Gjorde dessa jordgubbscupcakes till midsommarfirandet och dem vart mycket uppskattade. Tack för ett bra recept!

    SvaraRadera