Hej svejs i jordgubbsskogen.
Gissa vem som har sommarlov?
Yes its true.
Firar detta med jordgubbscupcakes.
Frostingen blir lite halvlös om man lägger i färska jordgubbar. Det kan därför bli svårt att göra någon supersnygg spritsning. Fast jag tyckte inte det gjorde något att den blev lite lös. Men vill man ha den stelare är det bättre att inte ploppa i några jordgubbar utan bara ha dem som dekor.
Jordgubbsmuffins:
2 ägg
2 dl socker
1 dl rapsolja
1,5 dl yoghurt
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
ca 10 färska jordgubbar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner olja och yoghurt. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver och vanilj. Blanda tills det inte finns några klumpar. Klicka ner i formar och stick ner en halv jordgubbe i varje muffin. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
Frosting:
100 g mjukt smör
100 g philadelphia
3-5 dl florsocker
röd karamellfärg
1/2 dl hackade färska jordgubbar
Gör såhär: Vispa smör och philadelphia krämigt. Tillsätt florsocker lite i taget och vispa tills frostingen är lagom tjock. Droppa ner lite karamellfärg, vispa lite till och vänd ner jordgubbarna. Klicka eller spritsa på muffinsarna och dekorera med färska jordgubbar.
muuuuuums. det här måste jag baka!
SvaraRaderaDet där såg ju verkligen inte fel ut!
SvaraRaderaJag vill ha en nu och gott kaffe! mumsens! //din mama
SvaraRaderaGud så gott de ser ut och va fina dom blev! Kram
SvaraRaderaJag älskar dina cupcakes! Så himla söta! :D
SvaraRaderaGjorde dessa jordgubbscupcakes till midsommarfirandet och dem vart mycket uppskattade. Tack för ett bra recept!
SvaraRaderaVad kul!
Radera