tisdag, mars 06, 2007

kardemumma & vanilj










2 ägg
2 dl socker
1 dl rapsolja
1 1/2 dl vaniljyoghurt
1 1/2 msk kardemumma
1 1/2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Råsocker eller pärlsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner oljan och vaniljyoghurten. Blanda de torra ingredienserna för sig, och dofta sedan ner dem genom en sil. Häll upp smeten i muffinsformar, ca 12 vanliga, eller 6 jumbomuffins. Strö råsocker eller pärlsocker över muffinssmeten. Gräddas i 225°C ca 15-20 min. Vanliga muffins i mitten av ugnen, jumbosar i botten av ugnen. Kolla gärna med en provsticka om muffinsen är klara!

2 kommentarer:

  1. och det är inte jag som har tagit bilden ;D

    SvaraRadera
  2. Fantastiska muffins!!!Passade utmärkt efter den seeeega träningen:-) / Kram Åsa

    SvaraRadera