Till fikat på jobbet gjorde jag en äppelkaka. Den dekorerade jag med skalet på äpplet och försökte göra någon sorts ros. Vet inte riktigt om det syns. Nåväl. God var den i alla fall.
Och passar bra nu i dessa höstiga äppletider.
Detta receptet funkar fint att göra som muffins också om man hellre vill det.
Du behöver:
25g smör
2 små äpplen
2 msk strösocker
1 tsk farinsocker
1/2 msk kanel
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl yoghurt
1 dl olja
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200grader.
- Skala äpplet i så långa remsor som möjligt till dekorationen. Hacka det sedan i små bitar, lägg smör i en stekpanna och låt det smälta, lägg i äpple, strösocker, farinsocker och kanel. Stek på låg värme tills sockret smält och äpplebitarna är lite mjuka.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Vänd ner yoghurt och olja.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vanilj. Vispa lätt tills det inte finns några klumpar.
- Vänd ner äpplefyllningen i smeten och fördela ut i din form. Dekorera med skalet.
- Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
Så fint det blev med skalen!
SvaraRaderaTycker att det syns att det ska vara en ros. Kul idé, borde kanske testa att göra något liknande. Det passar, som du säger, bra så här års.
SvaraRadera