Här kommer tårtan som jag pratade om på facebook idag. En blommig och rosa tårta. Ombré style!
Fylld med hallonmousse och täckt med grädde.
Hur man viker blommor visade jag i det här inlägget. Jag har funderat på om det kanske hade varit lättare att göra en instruktionsfilm. Kan det vara något? Eller förstår ni ändå?
Och här kommer insidan
Självklart kommer receptet här.
Det du behöver utöver tårtbottnarna och moussen är ca 3 dl grädde för att täcka tårtan. Och är det något ni undrar är det lättast att skriva på Annas Cupcakes på facebook. Där brukar jag vara snabb på att svara.
Tårtbottnar 4st:
3 Ägg
3 dl Socker
5, 25 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
150g smält smör
3 dl yoghurt
Rivet skal från 1 citron
3 dl Socker
5, 25 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
150g smält smör
3 dl yoghurt
Rivet skal från 1 citron
Karamellfärg (om man vill. Den blir självklart lika god utan färgerna.)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Förbered 4 formar i samma storlek. Jag gjorde egna med hjälp av tre lager ugnsfolie som jag tryckte ihop till en hemmagjord form.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör om.
- Vänd ner smält smör, yoghurt och citronskal och vänd om. Se till att det inte finns några klumpar.
- Dela upp smeten i fyra och tillsätt karamellfärg i tre av dem. Pyttelite i en och mer och mer i de andra.
- Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör om.
- Vänd ner smält smör, yoghurt och citronskal och vänd om. Se till att det inte finns några klumpar.
- Dela upp smeten i fyra och tillsätt karamellfärg i tre av dem. Pyttelite i en och mer och mer i de andra.
- Fördela ut smetarna i sina former och ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter. Precis innan de fått för mycket färg.
- Låt bottnarna svalna.
Hallonmousse:
200 g frysta hallon
100 g färskost
3 gelatinblad
2 dl grädde
Gör såhär:
- Koka upp de frysta hallonen, låt koka i ca 2 minuter.
- Mosa dem med en gaffel och blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten.
- Blötlägg gelatinbladen.
- Vispa grädden.
- Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostgrädden och blanda till sist ner den vispade grädden.
- Låt stelna någon timme i kylskåpet innan du fyller tårtan med moussen.
100 g färskost
3 gelatinblad
2 dl grädde
Gör såhär:
- Koka upp de frysta hallonen, låt koka i ca 2 minuter.
- Mosa dem med en gaffel och blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten.
- Blötlägg gelatinbladen.
- Vispa grädden.
- Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostgrädden och blanda till sist ner den vispade grädden.
- Låt stelna någon timme i kylskåpet innan du fyller tårtan med moussen.
Ser väldigt god ut! Detta kan vara något för nästa tårttillfälle... Ungefär vilken diameter hade du på formarna?
SvaraRaderaDet tycker jag! Kanske 18. Den blir ju ganska hög så det räcker till 15 pers minst.
SvaraRaderaSuperfin! Efter att ha sett tips på de där blommorna i hemmets journal (yep, tantvarning, jag vet!) så har jag gjort massor av dem. Smart att sätta ihop dem till en färgglad blomboll!
SvaraRaderaJösses vad fint och gott! Måste testas!
SvaraRaderaGuudddddd vad god den ser ut :):)
SvaraRaderathis looks like to die for.
SvaraRaderaVilken snygg och färgglad tårta!
SvaraRadera