söndag, december 04, 2011

Lucka 4


Hoj!

Råkade missa gårdagens lucka men ingen dör väl av det hoppas jag. För övrigt har jag haft en sjukt trevlig helg. Idolvip i fredags och kalas och tårtbak igår. En hello kitty-tårta skapades i köket här hemma och den får ni se snart.

Och så till dagens lucka. Det är choklad whoppie pies med juleskumsfluff. Supersmarrigt om du frågar mig som ÄLSKAR juleskum.


Whoopie pies:
100 g mjukt smör
1, 5 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1,5 dl mjölk

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker och tillsätt sedan ägget.
- Tillsätt alla torra ingredienser och rör om.
- Vispa försiktigt ner mjölken.
- Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut små pluppar (ca 2cm i diameter) på en bakpappersklädd plåt. (Ha gott om mellanrum för de flyter ut.)
- Ställ in kakorna i ugnen i ca 7-10 minuter. De ska vara fluffiga.

Juleskumsfluff:
1 påse juleskum
4 dl grädde

Gör såhär:
- Häll grädden i en kastrull och lägg ner juleskummen.
- Värm på låg temperatur, grädden får INTE koka.
- Rör om tills juleskummen smält, det tar en liten stund.
- Ställ in i kylen över natten.
- Vispa upp grädden och lägg den i en spritspåse med en stjärntyll. Spritsa ut på hälften av kakorna och lägg sedan på en ospritsad kaka som lock.
- Ät!

4 kommentarer:

  1. Åhh va fina dem ser ut. Jag älskar att göra whoopie pies. Dem blir sååå goda!
    Kramkram

    SvaraRadera
  2. mums! tjusiga också.

    SvaraRadera
  3. Härlig blogg! väldigt inspirerande! :-) Tänkte göra julskums whoopisar men hade några frågor, ska man göra själva kakan först när man låtit skummet stå en dag? Eller kan kakorna också stå över natten? Vet du om det funkar att frysa ner dom?

    SvaraRadera
  4. Man kan välja själv. Jag gjorde dem dagen innan. De håller sig. Men man kan frysa dem också.

    SvaraRadera