onsdag, november 09, 2011

morotskakstårtan!

I Söndags gjorde jag en morotskakstårta till lillebror som firade 15 år. Tyvärr smet jag iväg och spelade innebandymatch så jag kunde inte fotografera insidan.



Du behöver:
2 ägg
1,5 dl råsocker

1 äpple
1 morot

2 dl yoghurt
50 g smält smör

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk salt

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Smöra två formar med löstagbar kant ca 20 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt rivet äpple och riven morot. Tillsätt yoghurten och smöret och vänd om. Blanda ner de torra ingredienserna och rör om så det inte finns några klumpar. Fördela smeten jämnt i formarna och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kakan är färdig inuti.

Frosting:
200 g philadelphia
200 g mjukt smör
5-7 dl florsocker
skal från 1 citron
saft från 1/3 citron

Gör såhär: Vispa philadelphia och smör krämigt. Tillsätt citronskalet och saften samt lite florsocker i taget tills du fått en fast frosting. När kakorna svalnat lägger du ett tunt lager frosting mellan och sedan täcker hela tårtan tunt. Ställ in tårtan och frostingen en stund i kylen och ta sedan fram en sprits med en liten stjärntyll. Fyll spritspåsen och börja spritsa ut rader av små stjärnpluppar på hela tårtan. Klart!

5 kommentarer:

  1. Strålande fina det kommer snart en beställning på dessa till Stellas dop. Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Hihi vad roligt! :)

    SvaraRadera
  3. hej, jag står med förklädet på och vakar denna tårta. Nu har jag precis gjort frostingen men jag märker att den blir gul... Hur får jag den vit?? Hur har du gjort? Tacksam för snabbt svar.. Gästerna på ingång :P

    SvaraRadera