tisdag, juli 19, 2011

Något med körsbär

Blev inte helt otippat cupcakes. Smaken förutom körsbär är kokos och vanilj.

Efter lysande recensioner från familjen delar jag med mig av receptet.

Till 8 cupcakes:
1 ägg
1 dl socker

0,75 dl yoghurt
0,5 dl olja

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos

minst 16 urkärnade körsbär

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 g. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner oljan och yoghurten. Tillsätt de torra ingredienserna och rör försiktigt tills det inte finns några klumpar. Klicka ner lite smet i varje form och lägg i två körsbär. Täck sedan med mer smet. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Frosting: 
50 g mjukt smör
50 g philadelphia
2 dl florsocker
0,5 tsk vaniljpulver

Gör såhär: Vispa smör och philadelphia krämigt. Tillsätt florsocker och vaniljpulver och vispa en bra stund tills frostingen känns riktigt fluffig. Är den för lös, tillsätt lite extra florsocker eller ställ in i kylen en kortis. 



Trallala, ha en fin tisdag!

6 kommentarer:

  1. Gott! Och fin hushållsvåg!!

    SvaraRadera
  2. Det ser och låter helt otroligt gott ut. jag som har massa körsbär kanske skulle testa det. Kram

    SvaraRadera
  3. Åh, vad gott. Körsbär är ju så gott i bakverk. Mums. :-)

    SvaraRadera
  4. älskar dina cupcakes! så himla söta! :)

    SvaraRadera