söndag, mars 03, 2013

Muffins med lingon, kokos, hallon och crumble

När ens farfar fyller år får man baka. Ett gammalt djungelordspråk från Göteborg.

Jag hade lite lingon i frysen och tänkte att de kanske skulle komma till användning. Har varit sugen på att göra muffins med crumble på ett tag också så varför inte köra på båda två tänkte jag. Sen fick jag feeling och körde i lite kokos och hallon med. Blev fint och gott.


Till 12 muffins.

Crumble:
50 g smör
1 dl havregryn
0,5 dl socker
0,5 dl vetemjöl

Gör såhär:
– Nyp ihop alla ingredienser i en skål och låt stå medan du gör muffinssmeten.

Muffins:
2 ägg
2 dl socker

1 dl olja
1 dl naturell yoghurt

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor

Lingon (ca 1–2 dl)
Hallon (ca 1 dl)

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Vispa ägg och socker pösigt.
– Vänd ner oljan och yoghurten.
– Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills det inte finns några klumpar.
– Lägg lite smet i varje form och lägg ner önskad mängd hallon och lingon. Täck med mer smet.
– Smula över rikligt med crumble och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
– ÄT!

2 kommentarer:

  1. SV. Tack (: Jaa...lite värme är aldrig fel!

    Muffinsarna såg supergoda (och fina) ut (: Kanske ska prova mig på sån där, lät hur gott som helst!

    SvaraRadera
  2. Det låter riktigt gott det där :)

    SvaraRadera