Sidor

onsdag, januari 25, 2012

Halloncurd

Eller raspberrycurd kanske? Jaja. Gott är det i alla fall och funkar fint att ha på mackan, som fyllning i tårta eller cupcakes. Kanske kan man göra något ännu skojigare med den, det vet jag inte. Jag har inte hunnit prova att experimentera med den än.


Halloncurd:

450 g hallon
1 dl socker
50 g smör
2 äggulor
1 ½ msk Maizena

– Värm hallonen om de är frysta. 
– Mixa och sila hallonen från kärnor. Tag av ca ½ dl och koka upp resten tillsammans med socker och smör. 
– Rör ut Maizena i den sparade hallonsåsen och rör sedan ner i de varma hallonen. Låt svalna lite. 
– Vispa samman äggulorna och rör ner i krämen. 
– Sätt åter på spisen och värm under vispning tills krämen tjocknat lite. Den får inte koka. 
– Häll upp i rena glasburkar. Klart!

8 kommentarer:

  1. Åååh, det ska jag nog göra snartsnart! Hur gott som helst ju. Typ på scones med philadelphia, åh!

    SvaraRadera
  2. Ja, så gott! Kan verkligen tänka mig scones och denna söta curd.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Anonym9:41 em

    Yummy, hallon/ lakrits marmelad har jag smakat..otippat men såå gott!
    //Linda

    SvaraRadera
  4. Mums!!! Måste pröva!!!!!!Ser verkligen GOTT ut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:O:P:P:P:P:P:)::) Var har du köpt glasburkarna på bilden? Har nästan letat ihjäl mig i stan men inte hittat...

    SvaraRadera
  5. Hej. Jag har köpt de små burkarna på citygross den stora tror jag är från Lagerhaus.

    SvaraRadera
  6. Jag har faktiskt velat pröva på just halloncurd,men så glömmer ja alltid bort de.så vacker rosa.jag skulle fyllt tårta med halloncurd/chokladbavaroise,och fylla cupcakes,halloncurd kakor ,mm.

    SvaraRadera