torsdag, april 30, 2015

Mönsterrapport

Idag gjorde jag min allra första riktiga mönsterrapport. Med Lotta Kühlhorns mönsterbok i ena näven och datorn i den andra. Jag hade bestämt mig för att rita någonsorts blad. Det blev inte alls som jag hade tänkt från början såklart. Men det har det nog aldrig blivit för mig ändå.
Kul var det i alla fall och jag tackar mig själv för att jag har en pojkvän, kompisar samt andra intressen. Annars hade jag nog endast suttit och ritat rapporter i all evighet.
Men andra aktiviteter kallar på mig.

Ikväll ska vi tillexempel gå till ett av våra favorithamburgerställen, the barn som ligger nära domkyrkan i Göteborg. Gött litet ställe med himla fina burgare.

Här kommer i alla fall mönstret i två färgkombisar + en annan variant. Det ligger uppe på min Society6 och därför går det att köpa som tavlor, kuddar, mobilskal och andra bra saker att ha. Vilket gillar du bäst?

http://society6.com/kvinnan












onsdag, april 22, 2015

New york, mest mat

Hej. Här kommer ett inlägg med många bilder. Mest på mat. Allt från vår vecka i New york.



Vi startade med bottomless brunch på ett ställe som heter Punch. Vi käkade eggs benedict med lax och drack några bellinis för mycket.



Sen tog vi IKEA-färjan till ett ställe i Brooklyn som gjorde whiskey och choklad. Kvällen avslutades med födelsedagsmiddag för Mike på ett mexikanskt ställe som va så mörkt att jag inte förevigade det på bild. 



På söndagen var vi på Gospel i Harlem. Där fick man inte ta kort. Efter det gick vi till Red Rooster och åt jättegod mat.





Sen åkte vi till Greenage Willage och promenixade i solen. Checkade även av Big Gay Icecream som stod med på min lista över saker att äta. Glassen var fantastisk. Jag tog en salty pimp med dulche de leche och chokladöverdrag.




På måndagen checkade vi in på hotellet och sa hejdå för stunden till Mike och Mysan som vi bodde hos de första dagarna. Till lunch åt vi på Dos Caminos, ett mexikanskt ställe som finns på flera ställen i NY. Vi åt jättemycket guacamole och sen enchiladas. Det var jättegott, rekomenderas!


Sen åkte vi till Brooklyn brewery och smakade på massa öl + gick en guidad tur. 
Det tyckte vi om.


Efter det gick vi till Whythe hotel i Williamsburg, drack drinkar och pussades vid utsikten över skylinen.


På tisdagen åkte vi upp till top of the rock och tittade på utsikten. Det var roligt och fint. Mer värt än Empire om du frågar mig. Mest för att det är en fin byggnad och roligt att få utsikt över just den. 



Efter top of the rock åkte vi till ett litet café i Greenpoint i Brooklyn som heter five leaves. Vi åt avokadomackor och pannkakor. Bland det godaste vi åt på semestern. 




På kvällen var vi trötta och gick till shake shack och köpte med oss burgare upp till hotellet.


Vi gick också över Brooklyn Bridge tillsammans med ca 1003920 andra människor. Den var jättefin.


Den här falafeln är från Taim Falafel i Nolita. Så himla himla god!!!!


Vi åt även supergoda bagels från Black seed bagel i Nolita. Äggbageln var godast.


Efter Bageln tog vi en majskolv från Café Habana till efterrätt. Den hade ost och krydda på sig och var även den jättegod.


Henke hade kollat upp ett ställe som hette Melvins Juice box och som hade jättegoda juicer. 



På kvällen på torsdagen gick vi till det stället jag tror vi gillade allra mest. Tacombi at fonda nolita. Ett superhäftigt taco-ställe i Nolita som liksom låg som i ett garage där maten serverades från en food truck (fanns även ett kök). Vi kom helt perfekt i tid, lite innan 7. Efter oss fylldes stället på och folk stod i kö jättelänge för att få ett bord. Bästa tacon var deras specialare men alla var goda förutom den ena fisk-tacon som var lite tråkig. 


På fredagen gick vi till ett pizzaställe som finns på flera ställen i NY. Artichoke Basilles. MAGISK kronärtskockspizza. Ganska såsig men supergod om en gillar sånt. Vi önskade att vi köpt från den som låg vid high line och gått upp där och satt oss men det blev inte så denna gången.


Innan vi skulle åka hem gick vi till Smorgasburg, en matmarknad i Williamsburg. Vi åt Burrito och satt i gräset och tittade ut över Manhattan.

Summan av kardemumman
Gå hit:
- Dos Caminos (missa inte guacamolen och den gröna koriandersalsan)
- Red rooster (den belgiska våfflan såg sjukt god ut, var slut när vi kom så åt
kyckling istället som också var jättegod.
- Big gay ice cream (galna glassar)
- Guidad tour på Brooklyn brewery (boka i tid)
- Whythe Hotel (gå dit på en vardag för att "slippa" kö. Drick goda drinkar och titta på utsikten)
- Chelsea Market (Köp en lobster roll eller något annat gött)
- Shake Shack (ta en dubbelburgare)
- Five leaves (Både pannkakorna och avokadomackan var magiska)
- Taim Falafel bar
- Black seed Bagel. (Kolla in deras instagram först och kolla ut någon bagel som verkar god)
- Café Habana (magisk majskolv, resten av maten ska också vara jättegod)
- Melvins Juice box (Godaste juicerna vi druckit. Ganska dyra dock.)
- Tacombi (Jättemysigt och speciellt ställe med magiska tacos)
- Artichoke Basilles (Ta artichoke pizzan.)
- Smorgasburg (Va inte för hungrig men inte för mätt. Vi va lite för hungriga när vi kom dit och det var varmt + skitmycket folk så fick lite halvpanik och visste inte vilken kö vi skulle ställa oss i. Hade vart gött att kollat upp lite mer innan och inte fått panik pga hungrighet och människosvett.)


Andra roliga saker vi gjorde som inte kom med på bild:
- Gick på highline (Hade varit finare om fler saker slagit ut).
- Cyklade i central park
- Gick på Brooklyn Nets (basket).
- Satt i battery park och solade samt tittade på frihetsgudinnan. Dock byggde de om hela parken så den va inte riktigt tillgänglig men bänkarna precis vid vattnet var minst lika trevliga.

torsdag, april 09, 2015

Bye Bye!

I morgon åker jag och Henke till New York i lite mer än en vecka.
För ett år sedan var jag där med en kompis. Semestern fick mig att inse att jag var kär i Henke och jag lovade då att vi skulle åka tillbaka tillsammans. Sagt och gjort. Väl hemma igen blev vi ihop och såhär lite efter ettårsdagen åker vi dit tillsammans. Ganska romantiskt kände jag nu utan att ha tänkt på det något vidare. Det ska i alla fall bli jättefint att komma dit. Jag älskar New York!

Om någon har fina New York-tips tar jag tacksamt emot dem. Har skrivit ner en lista på jättemånga goda saker vi ska äta. Vill du hänga med där är du välkommen att följa mig på Instagram.
Kvinnan heter jag där precis som här.

Bye bye!