söndag, februari 19, 2012

Vad har du i din semla?

Själv tycker jag egentligen inte att det är så gött med varken grädde eller mandelmassa. Så igår tog jag vaniljkräm och pyttelite grädde. Så det blev väl knappt en semla. Men gött var det i alla fall.
Kanske för att den här degen blir så fantastisk. Lemon curd är också rätt gott att ha i förresten. Men det får jag ta en annan dag.

Jaja. Vad som händer just nu förutom att det är gott med hemmagjorda semlor är att jag + familj åker till thailand i 3 veckor. Nu. Snart. Vi åker om en halvtimme härifrån. DET SKA BLI SÅ JÄKLA SKÖNT. Tjoho!

Men jag tänkte ändå försöka uppdatera lite därifrån. Fast det blir ju inget bakat. Utan mer skrytiga strandbilder. Hehe.

Nåväl. Semla var det. Här hittar ni receptet!






tisdag, februari 14, 2012

Alla hjärtans dag-kort

Jag och min copy-Sofia knåpade ihop ett alla hjärtans dag-kort på jobbet. Jag anpassade det lite och tänker att du kanske vill skriva ut ett och ge bort till någon go. Antingen ger du bort hela kortet. Eller en kupong i taget.
Tyvärr verkar det inte gå att lägga upp en pdf här så jag lägger in bilderna så får ni som vill ha den skicka ett mail till annagustafsson2(@)gmail.com så mailar jag direkt.
Finast är förresten om man skriver ut på lite tjockare papper.

Framsidan
Och baksidan

söndag, februari 12, 2012

rose pop!

Hej på er mina kära turturduvor!

Snart är det alla hjärtans dag och om man tycker det är kul att göra något kul kan man ju alltid göra en sån här.
En cake pop-ros. Jag kallar den rose pop.

Man gör en vanlig cake pop. Men istället för att doppa den i choklad så täcker man den med sugarpaste.
Svårare är det inte. Sen kanske man kan göra ett fint litet blad.


måndag, februari 06, 2012

Citron och hallon

Tjabba-labba.

Jag gjorde lite valentines-inspirerade cupcakes i förra veckan. Citronmuffins med hallonmousse. En av de bästa smak-kombosarna som finns tycker jag. Fräscht liksom. Gött med mousse också så det blir extra mycket bär.



24 minimuffins:


1 Ägg
1 dl Socker

1, 75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

50g smält smör
0,5 dl yoghurt


Rivet skal från 1 citron
(gul karamellfärg)


Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. 
- Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör om. 
- Vänd ner smält smör, yoghurt och citronskal och rör tills det inte finns några klumpar.
- Vänd även ner lite gul karamellfärg om du vill ha dem extra gula.
- Ställ in i ugnen i ca 10 minuter.


Hallonmousse:

100 g frysta hallon
50 g färskost
2 gelatinblad
1 dl grädde


Gör såhär:
- Koka upp de frysta hallonen, låt koka i ca 2 minuter. 
- Mosa dem med en gaffel och blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten. 
- Blötlägg gelatinbladen. 
- Vispa grädden. 
- Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostgrädden och blanda till sist ner den vispade grädden. 
- Låt stelna en stund i kylskåpet innan du spritsar ut på muffinsarna.

torsdag, februari 02, 2012

Intro 12

Jag gillar musik. Och vad jag har förstått så gör ni det också. Så jag tänkte precis som vanligt dela med mig av min senaste playlist.