tisdag, januari 31, 2012

Valentines

Som ni säkert vet jobbar jag på en reklambyrå. Ibland gör vi lite roligare saker. Som den här grejen. Vi har gjort en kärleksbrevsgenerator på facebook. Man väljer helt enkelt ett smörigt kärleksbrev att skicka till en kompis eller sin "flamma". Ju smörigare kärleksbrev ju mer rabatt får man på Burger Kings Valentines meal.
Så nu får ni helt enkelt gå in och skicka lite kärleksbrev till varandra.



måndag, januari 30, 2012

Cake pops




Till ca 12 cake pops.
Du behöver:
1 pkt oreos
ca 60g philadelphia

100-150g choklad
klubbpinnar

Gör såhär:
– Mixa kakorna så det bara är små små smulor kvar. Klicka ner lite philadelphia i taget och fortsätt mixa tills det är en deg. Kontrollera att den inte är för torr genom att rulla en boll. 
– Ställ in smeten i kylen i ca 30 minuter. Rulla sedan bollar och lägg på smörpapper och ställ in i kylen en stund till.
– Värm pyttelite choklad och doppa toppen av en klubbpinne i chokladen och stick ner i en boll. Fortsätt och gör likadant med resten. Låt stå i kylen tills chokladen stelnat och bollen fastnat på pinnen. 
– Värm sedan resten av chokladen och täck dina cake pops med choklad. Ta hjälp av en sked.
– Vill du ha den med bollen högst upp kan du fylla djupa skålar med socker och sticka ner dem där. Annars är det bara att lägga tillbaka den på smörpappret med pinnen uppåt.
– Dekorera med strössel eller vad du nu vill och ställ in i kylen en stund till tills chokladen utanpå stelnat. Sen är det bara att äta.

onsdag, januari 25, 2012

Halloncurd

Eller raspberrycurd kanske? Jaja. Gott är det i alla fall och funkar fint att ha på mackan, som fyllning i tårta eller cupcakes. Kanske kan man göra något ännu skojigare med den, det vet jag inte. Jag har inte hunnit prova att experimentera med den än.


Halloncurd:

450 g hallon
1 dl socker
50 g smör
2 äggulor
1 ½ msk Maizena

– Värm hallonen om de är frysta. 
– Mixa och sila hallonen från kärnor. Tag av ca ½ dl och koka upp resten tillsammans med socker och smör. 
– Rör ut Maizena i den sparade hallonsåsen och rör sedan ner i de varma hallonen. Låt svalna lite. 
– Vispa samman äggulorna och rör ner i krämen. 
– Sätt åter på spisen och värm under vispning tills krämen tjocknat lite. Den får inte koka. 
– Häll upp i rena glasburkar. Klart!

måndag, januari 23, 2012

diamond lights

Finaste finaste!
Svenska designern Erik Therner har gjort denna lampan som bara ropar "köp mig Anna".
Här är hans hemsida + shop.


fredag, januari 20, 2012

Lovely packages

Finns det något bättre än fin förpackningsdesign? Inte mycket i alla fall. Jag brukar smyga in på lovelypackage.com någon gång om dagen för att inspireras.


onsdag, januari 18, 2012

Lurigt hår

Hoj.
Nu ska jag visa en lurig sak som inte alls handlar om cupcakes. Istället handlar det om hår.
Och framför allt för oss som inte har så speciellt mycket av det. Köpte en superfiffig grej på glitter idag nämligen. En liten innuti-boll. Jag fick köpa minsta storleken tyvärr men det blev ändå ganska stor skillnad från min vanliga lilla boll.
Funderar om man egentligen skulle kunna tillverka något liknande själv.. Möjligt.



tisdag, januari 17, 2012

cupcakeburgare

Tjing tjong i hamburgeskogen.

Idag gjorde jag cupcake-burgare. De var goda och smakade vanilj, choklad och lite hallon.


måndag, januari 09, 2012

GOLD

Som några av er kanske såg på facebook så har jag råkat traska rakt in i bak-väggen. Så jag gör lite annat så länge tills suget kommer tillbaks. En sak har jag redan pysslat fram. Vad det är får ni se någon dag när jag tagit kort på skapelserna. Idag får ni nöja er med ett litet guldigt kollage med mina finaste inspirationsbilder just nu. Är nämligen helt fast i guld-träsket.