onsdag, augusti 31, 2011

En liten facebooktävling

hej.

Jag tänkte att det kunde vara roligt att ha en tävling på min facebooksida.

Vad ska du göra?
Skriv i loggen på Annas Cupcakes vad du skulle vilja se mer av där och här i bloggen. Motivera även varför du vill vinna det priset du väljer.

Man får välja att vinna kakor i ett paket, cupcakeslådor i några olika storlekar och någon av bilderna "tjejerna" "bilarna" eller "goseknoppen".

På söndag väljer jag en vinnare!



tisdag, augusti 30, 2011

inslagning av paket

Min syster fyllde år i söndags. Woho tänker jag. Då får man nämligen slå in paket. Fast först måste man ju köpa något att slå in såklart. Det är också kul. Om man inte är fattig.


Papper från Lagerhaus och rum för papper.

måndag, augusti 29, 2011

Tidningspyssel

Tidningspapper är fantastiskt att jobba med när det handlar om att vika och pyssla.

den här fina bloggen hittade jag ett kollage med olika tidningspapperspyssel.

Jag ber även lite om ursäkt för frånvaron, men jag har helt enkelt haft för mycket annat för mig.
Men snart dyker det upp ett nytt dessertbord från helgens kalas. Jag ska bara redigera bilderna först.


torsdag, augusti 25, 2011

Ett femårskalas

I tisdags firade Mattias blogg 5 år. Det firade han med ett fint litet kalas. 50 personer i en lägenhet. Vardagsrumsföreläsning, minikonsert och mingel stod på schemat. Och det var minst lika trevligt som det låter.

De svartvita bilderna här nedanför har Christer Hedberg tagit.




Det bjöds på cupcakes också. Made by kvinnan of course. Hundra stycken var det. Två olika smaker. Det var äpple/kanel och det var red velvet.



Äpplecupcakes:
25g smör
2 små äpplen
2 msk strösocker
1 tsk farinsocker
1/2 msk kanel

2 ägg
2 dl socker

1,5 dl yoghurt
1 dl olja

4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200grader.
- Hacka äpplen i små bitar, lägg i smöret i en stekpanna och låt det smälta, lägg i äpple, strösocker, farinsocker och kanel. Stek på låg värme tills sockret smält och äpplebitarna är lite mjuka.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Vänd ner yoghurt och olja.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vanilj. Vispa lätt tills det inte finns några klumpar.
- Vänd ner äpplefyllningen i smeten och klicka sedan ut i formarna.
- Ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter beroende på hur stora formar du har.

Frosting:
100 g philadelphia
60 g mjukt smör
c 3 dl florsocker
1 tsk kanel
grön karamellfärg

Gör såhär:
- Vispa philadelphia och smör krämigt.
- Tillsätt kanel, karamellfärg (valfritt) och lite florsocker i taget tills du fått en fluffig och fast frosting.
- När muffinsarna svalnat är det bara att spritsa på.





Red velvet:
3 1/2 dl Vetemjöl special
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

3 dl socker
2 ägg

1 msk äppelcidervinäger/vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
2 1/2 dl yoghurt

röd karamellfärg

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Sikta ihop mjöl, bikarbonat, salt, kakao och vaniljsocker i en bunke.
- Vispa socker och ägg poröst.
- Vänd ner vinäger, rapsolja och yoghurt.
- Tillsätt karamellfärgen och vänd i mjölblandningen till en jämn smet.
- Fördela smet i formar och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

Frosting:
100 g philadelphia
60 g mjukt smör
ca 3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker eller 1/2 tsk vaniljpulver

Gör såhär:
- Vispa philadelphia och smör krämigt.
- Tillsätt vanilj och lite florsocker i taget tills du fått en fluffig och fast frosting.
- När muffinsarna svalnat är det bara att spritsa på.


Världens längsta inlägg ungefär. Tack för idag!

onsdag, augusti 24, 2011

närproducerat

Fina närproducerade ägg i olika nyanser. En sån miniliten sak som ändå kan göra en så glad.


En fin blogg

Jag blev kär i den här bilden. Vill dekorera med fina runda såna där vad de nu kallas för.

Fler fina bilder hittar ni på den här bloggen.


söndag, augusti 21, 2011

När Annika flyttade

fick jag vara god och ta emot sånt som inte fick plats i flyttkartongerna. Det var mest lite luddiga och tylliga saker. Sånt som absolut inte får plats i mitt överfulla rum. Men som jag liksom aldrig skulle kunna tacka nej till.

Idag fyller hon dessutom år. Grattis bästa du!!!!!


torsdag, augusti 18, 2011

Oreocupcakes

Igår gjorde jag oreocupcakes. Första gången. Det var gott!

För övrigt har jag haft helt tokigt galet fullt upp nu. Förutom baket igår har jag bara gått direkt och lagt mig. Däckat direkt. Men det är väl så när man börjar jobba efter att ha varit ledig så länge. Man orkar inte riktigt lika mycket.

Nåväl.


Oreocupcakes 20 st:

1 ägg
1 dl olja
3 dl mjölk

4 dl vetemjöl
2 dl socker
1 dl kakao
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält mörk choklad

oreokex mini & vanliga

Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa, ägg olja och mjölk. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan ihop med mjölkblandningen. Tillsätt sedan den smälta chokladen.
Fördela ut i formar och tryck ner en mini-oreo. Ställ in i ugnen i ca 10-12 minuter.

Frosting:
50 g mjukt smör
100 g philadelphia
ca 3 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver

1/2 pkt mixade oreokex. (ta bort det vita i mitten)

Gör såhär: Vispa smör och philadelphia krämigt. Tillsätt vaniljpulver och lite florsocker i taget tills du får en lagom fast frosting. Spritsa ut på dina muffins och strö över eller doppa i oreokexen.

Klart!

söndag, augusti 14, 2011

lite matporr

Lite inspiration för veckans middagar kanske. Eller bara något att dregla över.

Något jag verkligen börjat älska är wraps. Speciellt med goda kycklingröror och avokado. Jag åt en god med pesto i häromdagen också. På bästaste deli & coffe i Göteborg.


hemmagjorda marshmallows

Innan way out west-spektaklet satte igång så gjorde jag en sats med hemmagjorda marshmallows.

Och det blir ju så gott!!!

+ Att det känns kul att göra något sånt själv tycker jag.


I morgon börjar jag förresten jobba. Det ska bli superroligt. Jag har ju fått ett halvårs provanställning på en reklambyrå här i Göteborg. Woho!





Du behöver:
2,5 msk gelatinpulver
1,4 dl vatten

2 äggvitor
1 tsk vaniljpulver
karamellfärg

4 dl socker
2 dl vatten

Gör såhär:
1. Klä en form (typ en rektangulär ugnsform el liknande) i smörpapper och pudra lätt med florsocker.
2. Blanda vatten med gelatinpulvret i en skål.
3. Vispa äggvitan till en fluffig maräng. Man ska kunna vända på skålen utan att den glider iväg.
4. Lägg socker och vatten i en kastrull och koka upp till 125 grader under lätt omrörning. När sockerlagen blivit tillräckligt varm tillsätter du gelatinet och vispar runt tills det smält.
5. Häll en tunn stråle av socker och gelatinblandningen i marängen medans du vispar. Fortsätt vispa i ca 10 minuter tills du fått en seg men fluffig smet.
6. Häll ner i din form och ta hjälp av en slickepott. Pudra på med lite florsocker ovanpå.
7. Låt stå över natten.
8. Ta ut ur formen och skär upp i lagom stora bitar.
9. ÄT!



fredag, augusti 12, 2011

sparris!

Jag älskar sparris. Och risotto. Och parmesan. Så varför inte en kombo?


För övrigt är det way out west här just nu så det är mest det jag tänkt göra om dagarna idag och i morgon. Kanske på kvällarna med såklart.

tisdag, augusti 09, 2011

lite ritskit

Har kommit igång lite smått med att rita igen. Tror jag. Lite i alla fall.

Vi får se vad det blir. Jag började med att rita några små flygande tjejer.


söndag, augusti 07, 2011

Das dessertbord

Jag gjorde ju ett mini-dessertbord till kalaset i fredags. Och det var väldigt uppskattat hos släkten.

Det är en chokladtårta täckt av mörk chokladganache och malteesers. Inuti tårtan var det citronkräm och hallon.

Cupcakesen är red velvet med vaniljfrosting på.






Tårtfatet är från Lagerhaus och de smala vita faten har jag köpt på city gross special.

lördag, augusti 06, 2011

Radio

Igår var jag ju med i radio.

P4 Göteborg. Klockan 09.17 någonting ungefär. Och pratade om cupcakes. Och lite annat.

Vill ni lyssna så gör ni det här. Och så är det mellan 9.00 till 9.30. Och om man inte vill lyssna på allt så spolar ni fram till 09.17.

Tjoho!

Sneak peak

Hej!

I onsdags fyllde jag ju år. Det firade vi egentligen lite mer igår. Med diverse godsaker.

Så jag börjar med att ge er en sneak peak. I morgon får ni se hela dessertbordet.


torsdag, augusti 04, 2011

Mönstret till tavlan

Ni vet tavlan jag gjorde häromdagen. Här är mönstret. Om någon skulle vilja skriva ut och göra en likadan. Vill man ha mönstret större än det som är här får man maila.

Tapet-manet

Hello my friends!

Jag har fått sånt jäkla sug efter tapeter. Det är helt galet. Fina mönstrade tapeter kan få mig att tappa andan. Jag. vill. ha.

Men det känns ju tråkigt att tapetera om i mitt rum. Planen är väl kanske inte att stanna här allt för länge till.

Så för nu nöjer jag mig med att titta.

onsdag, augusti 03, 2011

smoothie osv

Tänk när man var såhär snygg. Igår. Med saltvattenshår, märklig ank-min och smoothie i glaset.

Det var tider det.

Vilket är eran favoritsmak på smoothie?

Den här fick smaka hallon, banan och apelsin. Nam nam.





Smoothie:
Mixa frysta hallon, vaniljyoghurt, 1 banan och apelsinjuice i en mixer.
Drick upp och ha en härlig dag.

tisdag, augusti 02, 2011

Tavla

Häromdagen såg jag en sån fin tavla med trekanter i ett mönster såhär.

Jag började klippa trekanter men det blev så skevt. Orken fanns inte riktigt där att göra det ordentligt.

Men så insåg jag att jag ju har en dator. Och fina papper att skriva ut på.

Så då fick det bli såhär istället. Skulle kunna tänka mig att göra några fler i andra färger att ha bredvid till och med.

måndag, augusti 01, 2011

Wakeboard

I lördags åkte vi wakeboard. Eller ja. Jag åkte inte. Jag var ju fotograf såklart.

På fredagskvällen blev vi lovade en massa volter och annat häftigt. Tyvärr var det mest snack och ingen verkstad alls. Men Niklas fick till ett hopp i alla fall.

Gjorde en liten gif bara för att det är kul.

Anne J

Hur fina är inte de här skålarna och muggarna från Anne J?

Jag föll direkt.
Men skulle nog inte vilja blanda för många färger. Kombinationerna på de två första bilderna gillar jag bäst.

Samma färger på samma saker. Typ rosa muggar och svarta mindre skålar och vita större.

Här hittar du dem!