söndag, november 30, 2008

Advent

Idag är det advent. Jag har laddat upp med en jul-header och lite snygga assesoarer. Glasögonen är mest för jag kom hem klockan 4 i natt. Helt oskyldigt dock. Jag körde bil, så inga förutfattade meningar. God Dag.

lördag, november 29, 2008

Amandas header

Gjorde en header åt min vän Amanda. Så om någon tvivlat på mina tecknarkunskaper. Här är ett levande bevis på att jag inte ritar bättre än min lillebror. Okej kanske lite bättre. Men ändå.

Dagens

Dagen kommer uppenbarligen spenderas i en buss och på en innebandyplan. Men det kan bli kul. Hoppas jag. Jag är typ den nye Henrik Larsson. Fast tjej då. Och back. Men det är värdsliga saker.

Märkligt

Kanske är det bara jag som reagerar på detta men ändå. Herregud vad fult. Vad har veckoreyn gjort med sin logga. Kapat Y och genomskinligt på slutet. Det är väl bara att flytta bilden en liten bit till höger så inte y:et kommer i ögat på tjejen. Tjejen som förövrigt är Hillary Duff. Bara jag som har svårt att se det?

En fredagskväll

Min fredagskväll har varit fantastiskt spännande. Åkte en sväng till IKEA. Sedan var det Idol och skumtomtar för hela slanten. Ebba bakade brända pepparkakor som jag luktade lite på från soffan. Ungefär så. Jag hoppas verkligen inte att någon läser det här nu. Det verkar nämligen vara så att ni har mer liv än jag. Min besökarstatistik dalar drastiskt under helgen. Och det är helt okej gott folk. Jag gillar att ni har liv. Det får mig att känna mig delaktig. Nästan som att jag också skulle ha en fritid.

fredag, november 28, 2008

Rebusen

Frebusen. Good luck.

Veckans

Tina Dico kom in i mitt liv denna veckan. Gjorde mig ingenting. Jättefin musik. Sen har vi de där låtarna som aldrig lyckas försvinna från min hjärna.

torsdag, november 27, 2008

skidresan

Betalade precis skidresan. Och datorn. För att inte må dåligt när jag betalade tänkte jag få lite feeling. Känslan för det där med skidåkning. Så jag inte skulle ångra mig. Det gjorde jag inte. Skönt. Men nu är jag en fattiglapp. I juletider också. Himla dålig tid på året att gå bankrutt. Jag börjar förstå det där med finanskrisen nu tror jag.

Gillar förövrigt hur man ser mitt skrivbord i glasögonen.

The poodles

Anna: Felix, säg något roligt.
Felix: Du är rolig, hahahahah..

Hittade en spännande hemsida. En tant som stylar sin pudel. Kanske kan det liva upp någon. Vad vet jag.
Fuderat på en annan sak också. Hur ofta känns det bra att uppdatera rebusarna? En om dagen kanske är lite overkill..

Hem till gården...

Det är jobbigt att ha ett jobb. Man missar så himla många bra tv-program. Typ som Hem till gården och rachel ray. Herregud. Vart finns alla tv.apparater när man behöver dem? Hoppas jag hinner till Riksdagens frågestund.

tegelsten

Just nu känns det lite såhär. Typ som om jag har en tegelsten i skallen istället för en hjärna. Det mest spännande som hände mig igår var att jag fick en siamesclementinbit och att jag sprang in i en pinne så min mössa fastnade. Kul liv hon har den där Anna tänker ni. Men sanningen är den att jag har haft roligare.

onsdag, november 26, 2008

Odessa

Jag bara måste. Tryck på play, blunda och njut. Tänk på något fint. Denna låten är tamejtusan helt jäkla fantastisk.

Dagens rebus

En riktigt lång och lurig. Kan vara farligt svår. Nu får ni klura ett tag. Vinnaren får ett hemligt pris!

tisdag, november 25, 2008

Intervju med kvinnan

- Hej kvinnan!
- Hallå du.
- Hur står det till såhär på kvällskvisten?
- Jodå, lite trött efter allt strykande bara.
- Strykande?
- Ja, när man blir vuxen måste man stryka sina egna klänningar.
- Fan vad jobbigt.
- Jag vet, typ det sämsta med att bli gammal.
- Okej, vad är det allra sämsta då?
- Kanske när man köper en dator för hela månadslönen i juletider.
- Ja, den är tuff.
- Lite faktiskt, men jag och Mackan är skitnöjda med varandra. No regrets där liksom.
- Skönt det, vad är det bästa med att bli gammal då?
- Att man får supa sig redlös precis när man vill!
- Va? är det verkligen hela sanningen?
- Nä okejdå, du känner mig så bra. Det där med o supa är inte riktigt min grej. Men det är mest för jag blir full på en cider. Hur spännande blir det då liksom.
- Nä det är sant.
- jupp.
- På tal om cider, vilken är din favoritfisk?
- Guldfisk, lätt.
- Okej. Är du trött nu?
- Ja, svintrött.
- Godnatt
- Godnatt

Det bästa med att intervjua sig själv är att man kan leda samtalet exakt dit man vill. Inga jobbiga frågor liksom, bara trevligheter.

Mina flickor

Eftersom jag är en sån snäll kvinna kunde jag självklart hjälpa till när mina vänner ville att jag skulle sminka dem. Vad gör man inte för sina polare liksom. Att de sen skulle hämta en annan kompis på landvetter gjorde allt bara ännu roligare.

Rebusen dårå

På allmän begäran, dagens rebus!

Danskar och karate...

... går uppenbarligen inte riktigt ihop. Mannen lyckas missa precis allt!

måndag, november 24, 2008

fräschaste reklamen på länge

Vad tycker vi, "Snygga killar har också pormaskar." Känns det klockrent eller?

Ber om ursäkt för den bristande bildkvalliteten. Har lagt ner allt som har med bra att göra och kör endast med Photo Booth. Hoppas det är okej.

Rebban

ett brev

Eftersom jag är en snäll kvinna har jag nu skickat ett brev till Crussoe med priserna. Känner mig sjukt nöjd med mig själv. Nästan som en riktig bloggare. Herregud. Jag är en riktig bloggare. Jesus vad töntigt. Hur ska detta gå?

söndag, november 23, 2008

Söndagsrebus

Ternis

Att jag nästan glömt. Jag och Amanda ska ju gå på Anna Ternheim i februari. Fy bubblan vad det kommer bli fint.

lördag, november 22, 2008

The winner takes it all

Jag har aldrig riktigt vunnit något helt själv. Okej, kanske typ en och annan gång med lite fusk i kortspel. Annars har det vart lite dåligt med vinster. Men det hade varit roligt känner jag. Väldigt roligt. Så himla roligt att jag aldrig haft roligare. Så roligt att jag kanske till och med skulle kunna klämma till med ett svärord. Ni förstår. Jag är laddad till tusen. Låt mig vinna det här.

Mackan

Ni vet min nya dator. Han var namnlös ett bra tag. Men nu har jag äntligen döpt honom. Damer och herrar, vänner och fiender. Låt mig presentera Mackan.

Lördag

Grattis Crussoe, sjukhus är rätt svar. Är det inte allt för krångligt kanske jag skickar en godis.

fredag, november 21, 2008

Veckans

Några Anna Ternheimlåtar samt en Tiger Lou hänger sig kvar. Robin tipsade mig om the embassy som visade sig vara riktigt bra!

Frebus

En riktig luring. Vinnaren får en godis!

arga leken

På bussen i morse lekte jag och Jesper arga leken av någon anledning. Jag vann varje gång. Först blev jag skitglad. Sen insåg jag att det måste finnas någon anledning till detta. Tänk om Jesper tycker att jag är så ful så han skrattar så fort han ser mig? Är det därför han alltid är så glad? Herregud.

torsdag, november 20, 2008

Dagens

Dagens I-landsproblem är min mobiltelefon (ja, jag köpte den för att den var röd). Skalet är lite utslitet och när jag tappar mobilen flyger bakdelen samt batteriet all världens väg. I morse när alarmet gick igång "darrade" min mobil hela vägen från skrivbordskanten och ner på golvet. Detta innebar att min mobil låg i tusen (tre) delar över golvet och självklart slutade alarmet att ringa. Resultat: Anna försov sig på tok för länge och missade nästan bussen. Hon är skitgrinig på sin skitmobil och har hämnats genom att sätta skitful tejp på baksidan.

fly me to the moon

"jag är en riktig julgris"

Lasse Kronér ska alltså vara gubben i rutan på julafton, allas vår julvärd. Det kan ju bli fint. Jag gillar Lasse. Han pratar göteborska och är ständigt glad. Funderar lite över citatet "jag är en riktig julgris". Ingen aning om vad snubben menar där faktiskt. Känns nästan lite läskigt. Är det inte julgrisen som ligger på julbordet med ett äpple i munnen? Och där står han på bilden med utsträckta armar, öppen mun och liksom kallar på äpplet. Kan bli väldigt intressant det här.

Vinnaren av rebusen är Anonym. Grattis Anonym! Rätt svar var alltså Käkben.

onsdag, november 19, 2008

let it rain

Jag gör min kom-igen-nu-lös-min-rebus-annars-äter-jag-upp-dig-samtidigt-som-jag-tittar-i-taket-min.

muffins i en bok

Jag gjorde ju en bok i projektarbete. Tydligen var det många som tyckte den var fin. För nu jag har sålt 100stycken och böckerna är slut. Detta tyckte någon var dumt och nu är jag övertalad att trycka upp fler. Därför, för att komma till punkt. Vill du ha en bok, säg till mig så fixar jag det. hundratjugo kronor kostar den!

nu fasen!

Lös den här om du kan!
Kom igen nu..

hej!

Herregud i himlen, vi slog rekord igår. Med nästan 100 nya besökare. Detta ska vi fira. Har en ny skitlätt rebus i bakfickan och jag klurar på en svårare. Nåväl. För att hälsa mina nya vänner välkommna gjorde jag en liten film så här på morgonkvisten. Enda frågan jag ställer mig själv är varför jag mimar "hej". Det är ju inget fel på ljudet direkt. Jag antar att det är det här med alla nymodigheter. Teknik och sånt. Jag är så ovan vid att allt funger som det ska. Men nu ska jag kamma håret och äta frukost. Tjing!

tisdag, november 18, 2008

Makalösa Tisdagen

Ja, vilken dag. Först det där med hunden och sedan det här. Skulle torka av bordet och råkade putta en servett över ett värmeljus. Jag fick en chock. Herregud i himlen, nu brinner hela huset ner tänkte jag. Men ljuset slocknade. Jag släckte ett ljus med en liten servett. Jag säger då det.

En svårare

Nu fasen blir det svårt mina vänner!

hunden

Ibland får jag lite känslan av att ingenting är omöjligt. Kanske borde man testa att bli påkörd i 110 km/h eller att äta ett kilo jordnötter. Töja på gränserna lite. Vem vet. Ett mirakel kanske inträffar.

tisdagsrebus

Fy vilket väder. Det är så dumt när det blåser och regnar samtidigt. Mitt paraply förvandlades till en liten risig rosa hög. Inte helt lyckat. Men nu är jag glad igen och bjuder på en liten rebus. Vinnaren får mina tomma tictac-burkar. Tanken var kanske att man skulle få en med innehåll. Men jag råkade äta upp alla. Sorry folks!

måndag, november 17, 2008

handduken

Okej, dagens I-landsproblem + lösning. I somras förklarade Henrik för mig att när han torkar sig efter duschen så har han en "rumpsida" och en "ansiktssida" av handduken. Mitten är till resten av kroppen. Jaha tänker ni. Men grejen är så här. Jag har inte tänkt på detta sedan Henrik sa det. Föräns idag. Helt plötsligt fick jag panik. Shit, vilken är rumpsidan och vilken är ansiktssidan. Tänk om jag kommer lukta rumpa i ansiktet nu. Panik utbröt helt enkelt. Paniken varade i en liten stund innan jag insåg att jag just duschat. Hela jag luktar barnängen ändå. Så nu lägger jag ner det där med sidor på handduken. Blir bara komplicerat. Man är ju ändå ren när man torkar sig (förhoppningsvis). Annars kan man använda en sån här.

En rolig film

Med Beyonce och Justin Timberlake.

Okej, filmen la tydligen ner. Jag kör en version i text. Det handlar om Beyonces nya musikvideo. Justin Timberlake och två andra killar ska agera dansare. Detta i svart badräckt och svarta pumps. De dansar fasligt roligt och Beyonce blir sur. Ungefär så.

Leaving on a mayday

Anna Ternheims nya album släpptes i onsdags och är en riktig fullträff. Sinatralåtarna är rent av genialiska. Detta album känns mer Anna än de tidigare. Jag får känslan av att hon verkligen gjort något hon kan stå för. Det är riktigt, riktigt fint. Jag gillar hur hon utvecklar musiken för varje album som kommer. Det händer ständigt något nytt. Favoriterna är New York, New York (Sinatra) och Losing you.

söndag, november 16, 2008

nattens outfit

Tänkte gå lite wild-and-crazy och köra en nattens. Kan förövrigt vara den snyggaste på länge.

lördag, november 15, 2008

Syskon

Jag har två småsyskon. Det utnyttjar jag till max. Bara jag säger till så gör de precis vad jag vill. Som efter middagen när jag bad om lite massage.

strangers in the night

Här sitter jag en Lördag kväll vid mitt lilla skrivbord. Jag har skaffat nytt sällskap också. Ser ni den där snygga prylen till vänster. Det är min nya vän. God afton!

fredag, november 14, 2008

Look for a place where there's no way your eyes could ever reach

Veckans spelningslista. Starkt dominerad av Tiger Lou och Anna Ternheim. Lite så jag vill ha det.

halsduken

läste en intressant sak i aftonbladet nyss. Vet inte varför jag reagerade. Men min nya halsduk som låg i väskan efter jag varit på universeum började nyss röra på sig. Borde jag vara rädd?

Detta är inte okej på en fredag. Hål i strumpbyxan. Nu blir det raka vägen till strumpbyxeaffären på lunchen. Tillsvidare försöker jag att gömma min fot så mycket som det går. Stå lite oskyldigt med ena foten över den andra till exempel. Det ska nog lösa sig tillslut.

Strunt i Jimmy, han är bara en liten linslus.

torsdag, november 13, 2008

Lowood

Hette tjejerna som var förband igår. Synd att det bara finns en låt på Myspace. Fast den är iof riktigt fin.

hooray hooray

Här sitter jag och ser lite snygg ut i min t-shirt.
Kom att tänka på en sak från igår också. Egentligen två saker. Första saken:
1. Förbandet. Väldigt bra. Jättebra faktiskt. Men jag är lite ledsen på mig själv för jag glömt av namnet på dem.
2. Varför sa jag inte till Rasmus att jag ville höra Sam, as in Samantha när de kommer till våren. Varför sa jag inte att det är min favoritlåt. Varför?

Tiger Lou

Ni vet hur jag skrev att Rasmus skulle säga "ett extra hej till mitt bästa fan Anna, idag ska vi spela alla låtar vi någonsin gjort." Vi skulle kunna säga att detta nästan inträffade. Fast ändå inte.
Rasmus: Ja, det var nära att vi lovade en tjej som heter Anna att vi skulle spela alla låtar vi någonsin gjort, men vi kör låtarna från det nya albumet istället.
Någonstans där fick jag en liten chock tror jag. Blev fantastiskt förvånad att de faktiskt läst vad jag skrivit i min blogg. Visste jag att detta skulle hända hade jag ju i alla fall kunnat ha en kammad bild på mig själv här. Men icke. Konserten flöt på och jävlar vad bra det var. Vilket tryck. Vilken stämning. Sjukt synkat och grymma låtar rakt igenom. Får dock säga att jag fortfarande har lite svårt att hålla isär flera av låtarna från det nya albumet. Men det gör ingenting. Det är så bra så jag struntar helt och hållet i det.
Nu kan man tro att detta är nog. Att vi nöjde oss såhär. Men nej. Jag råkade haffa ljudteknikern någonstans i mitten av smeten efter konserten och han sa: Jahaaa är det du som är blogg-Anna. Ja, sa jag. Sen fick jag gå in bakom scen och prata med Rasmus. Det var fint. Han var trevlig. Jag blev lite darrig och kom inte på något direkt att säga. Mer än hur fasen de hittat min blogg. Det var tydligen bassisten Erik som slösurfat lite innan konserten och hittat vad jag skrivit. De hade garvat lite åt mig och tyckt att det jag skrivit var kul. Sen blev ganska allmänt snack om hur de tidigare konserterna varit och sånt. Det är i dessa stunder man ångrar att man inte äger en bra mobilkamera. Men vad fasen. Skit samma. Rasmus har läst min blogg, pratat om mig på scen och med mig bakom. Vad mer kan man begära?

onsdag, november 12, 2008

YEHA!

Ibland säger en bild mer än (hund)ra ord.

Crushed by a crowd

Jag ser fram emot ikväll. Det kommer bli fint. Det kommer bli det finaste i hela världen. Tiger Lou. Rasmus Kellerman. Jag tänker att det kommer bli lite såhär:

Rasmus: Hej alla, och ett speciellt hej till Anna som är mitt bästa fan.
Jag: OMG!!!
Rasmus: Idag ska jag spela alla Annas favoritlåtar. Alltså Alla jag har gjort. Jag kommer spela hela natten och kanske en bit in på i morgon om det är okej?

Hoppas, hoppas!

vitamin

Mina småkusiner Elsa och Alma skrev till mig på msn.. Hade lite svårt att föra en vettig diskussion där bara.